כאבי גב, צוואר, בעיות דיסק – מה הן אפשרויות הטיפול?

 

 

בMRI רואים החלמה, צימצום של בלטי דיסק ופריצות דיסק

הוכחות  מחקריות של ספיגת  פגיעות דיסק בין חוליות עמוד שדרה, אחרי השיקום הנכון, וללא ניתוח.

אני מצרף כאן קישורים למאמרים הנושא ואת תמונות MRI לפני ואחרי השיקום: 

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMicm1511194

הפניות למחקרים נוספים שקיימים בנושא:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28072796/

 

 מה הן אפשרויות הטיפול בבעיות עמוד שדרה ?

כאשר הסיבה טמונה במנח הלקוי של עמוד השדרה, הדיסק הבין חולייתי והמבנים התוך פרקיים – רצוי לתקן את המנח הלקוי באופן מנואלי ואז לייצב אותו בעזרת תרגול שיקומי מותאם.

כאשר הסיבה היא בהתקצרות הרקמות – יש להאריך אותן. לכל מבנה וכל רקמה דרושה גישה ספציפית המתאימה להן. שרירים מגיבים היטב למתיחות שמפחיתות את הטונוס המוגבר, דיקור מערבי IMS, דיקור סיני ולטיפול בנקודות הטריגר. אין לשכוח פסיות, שהן הרקמות הרכות העוטפות וממקשרות בין כל מבנה ומבנה בגוף.

כאשר מקור הכאב הוא רגישות יתר מקומית– הטיפול הוא על ידי עיסוי שטחי או עמוק, דיקור חיצוני של העור וחבישות פלסטר (קינזיוטייפינג). חשוב מאוד להתאים את הגירוי למצבו של המטופל. כמו כן ניתן לבחור להשתמש בחום או בקור, בזרמים חשמליים או בגלי הלם.

כאבי גב מושפעים רבות מפעילותה של מערכת העצבים. בעומק המוח נמצאים המרכזים החשובים, שקובעים כיצד נחוש את הכאב ואם נחוש אותו בכלל. התהליכים המורכבים האלה מתרחשים בין מיליארדי תאי עצב. אי אפשר להתערב בפעילותם של מרכזי המוח באופן ישיר. זו הסיבה שכאבי גב עלולים להיות כל כך קשים לטיפול. למטפל מקצועי יש את כלים להתמודד גם עם כאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית.

*יש לגלות ערנות מיוחדת: אם הכאב הוא ללא סיבה פיזית ברורה, או מלווה בתופעות נוספות, או מתעורר לראשונה לפני גיל 20 או אחרי גיל 55, ועוד במקרים רבים אותם אנשי מקצועות בריאות חייבים לדעת לזהות.


מתי להשתמש בחגורת גב ובצווארון?

מחקרים הראו כי שימוש ממושך בחגורה המותנית עלול לגרום לתופעות שליליות, כמו הפרעות במערכת העיכול, ירידה בכח שרירים, עליה בלחץ דם ועליה בדופק.
בגלל זה אני ממליץ להשתמש בחגורת גב רק באחד משני המצבים הבאים:
1) בימים הראשונים לאחר הופעת כאב חזק באזור המותני
2) תוך כדי מאמצים פיזיים מאוד קשים, בשביל להפחית עומס על עמוד שדרה ועל השרירים שמסביב.
התמונה הזו שצולמה במדינת בורמה נותנת לנו עוד הזדמנות להזכיר שכל צווארון תומך עלול להחליש את שרירי הצוואר, בדיוק כמו שכל חגורת גב תומכת מחלישה את שרירי הגב!


"על איזה כיסא משרדי אתה ממליץ?

שנה אחרי שנה הפציינטים שבאים אליי לקליניקה שואלים: "מה יעזור למנוע כאבי צוואר, גב וכתפיים?"
כאן צילמתי כיסא ארגונומי, שתומך בגב בדיוק במידה הנדרשת: לא יותר מדי ולא פחות מדי. זאת בזכות משענת גב מתכווננת שמגיעה רק עד השכמות.

לא כל כיסא שנירא נוח הוא אכן בריא. כיסא מנהלים עושה רושם יוקרתי, אבל היושב בו שקוע ומקובע.
כיסא משרדי עם גלגלים קל להזיז, אבל זה בא על חשבון יציבות היושב.
שימו לב, בכיסא שצילמתי אין משענות ידיים. הרבה יותר בריא לשבת צמוד לשולחן העבודה, כאשר המרפקים הם על גבי השולחן. משענות ידיים לא מאפשרות להתקרב מספיק לשולחן העבודה.


יעקב זייגר יועץ משרד הביטחון, מומחה לשיקום גופני באמצעות פיזיותרפיה, דיקור, ריפוי קרניו סקראלי, פיזיותרפיסט מורשה מטעם משרד הבריאות ובעל רישיון מטעם The New York State Education Department של University of the State of New York

במהלך יותר מ-20 שנות של עבודתו במכון פרטי במרכז גבעתיים ועם מוסדות ציבוריים, יעקב זייגר צבר ניסיון רב בתחום הטיפול בכאב והשיקום התפקודי, עם מטופלים בכל הגילאים וביניהם ספורטאים ופצועי צה"ל, אנשים הסובלים מבעיות נירולוגיות ונפגעי תאונות דרכים. את שיטות הטיפול היעילות ביותר עבור המטופלים שלו אסף במקומות שונים בעולם: סין, קנדה, ארצות הברית, וכמובן אירופה וישראל. רכש התמחויות חשובות כגון: דיקור יבש, גלי הלם, שיקום עמוד השדרה, שיקום פציעות ספורט, TMJ, CRAFTA, טיפול בסחרחורת. מזה שנים רבות עוסק בהוראת מקצועות הליבה לסטודנטים במכון וינגייט.


התכנים המופעים באתר נועדו להרחבת הידע האישי של המשתמשים ואינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. כל הזכויות שמורות©


054-5534013

yzeiger@gmail.com

הקליניקה במרכז גבעתיים, נוחה גם לתושבי תל אביב, רמת גן

 

כתיבת תגובה